Flytte WordPress-installasjon til en undermappe

Wordpress logoJeg tok mot til meg og flyttet WordPress-installasjonen min over til en undermappe på domenet mitt. Det gikk hovedsakelig greit, men jeg støtte på noen problemer underveis som det tok meg litt tid å løse. Derfor tenkte jeg at det kunne være hyggelig av meg å dele hvordan jeg til slutt kom frem til en løsning som fungerte.

Kjør guide!

  1. Logg inn på domenet ditt og opprett en mappe hvor WordPress-installasjonen din skal ligge. (Jeg valgte å kalle min for “Blog”)
  2. Logg inn på WordPress-administrasjonssiden og gå til Settings – General.
  3. Endre både WordPress adresse og Site adresse til http://[dittdomene].com/[navn-på-undermappe].
  4. Trykk på Save Changes. (Du vil få en feilmelding, men ikke bry deg om den)
  5. Flytt Wordpress-filene (bortsett fra index.php og .htaccess) på domenet ditt over til mappen som du opprettet.
  6. Kopier (ikke flytt!) over index.php og .htaccess til mappen som du opprettet.
  7. Åpne opp index.php, finn linjen med require(‘./wp-blog-header.php’); og sett inn navnet på undermappen slik require(‘./[navn-på-undermappe]/wp-blog-header.php’);
  8. Lagre filen (på domenet).
  9. Gå til WordPress-administrasjonssiden og videre til oppdateringssiden. Trykk Re-install now. (WordPress vil da automatisk reautorisere alle filer på korrekt måte. Du kan selvfølgelig gjøre dette manuelt, men dette funket veldig bra for meg)
  10. Du er klar til å sjekke om siden din har blitt flyttet på riktig måte. Åpne opp en ny tab og skriv inn http://[dittdomene].com/[navn-på-undermappe].

 

One thought on “Flytte WordPress-installasjon til en undermappe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *