Nintendo Power Glove.

Jeg kom over denne saken på ThisIsColossal.com om animatøren Dillon Markey som hadde redesignet en Power Glove (originalt lansert i 1989 i forsøkt på å lage en ny og innovativ kontroller til Nintendos NES-konsoll) til å fungere sammen med punktfotograferings-oppsettet sitt.

Power Glove!

Reklame for Power Glove. Fra ThisIsColossal.com

Jeg synes denne saken er interessant av flere grunner, men det er to grunner som jeg ønsker å trekke frem. For det første det faktumet at dette er et produkt som er rundt 26 år gammelt. En enhet som har rundet et kvart århundre, med en formfaktor som ikke passet inn i sin tid eller i sin tiltenkte brukssituasjon. Men som i nåtidens søkene etter det neste i påkledbar teknologi, på en måte virker mindre anakronistisk enn da den i utgangspunktet ble lagt ut for salg.

Det andre er de mulighetene som ligger i å kunne benytte seg av den teknologien som vi er omringet av. Og da tenker jeg på å selv modifisere elektronikk, eller programkode, til å gjøre din egen hverdag lettere. Med nettbaserte kurs, løsninger som Arduino og Raspberry Pi og det faktumet at flere og flere gjenstander nå kan kommuniseres med over internett er det nok enklere å lage skreddersydde løsninger til deg selv. Uten behovet for at multinasjonale selskaper skal gjøre det for deg.

De som er interessert kan se videoen under.

Playing with Power from Ava Benjamin on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *