Personverndagen 2015

I dag er det Personverndagen. En dag som, med dagens teknologiske utvikling, burde bli en merkedag med stor oppsluttning blant borgerne på internettet. Kanskje den informasjonsteknologiske versjonen av å bytte ut røykvarslerbatteriet ditt. At dagen i dag kan benyttes til å gjøre verden litt mer informert om personvern, oppfordre til å bytte passordet på tjenester du bruker, eller sette opp to-trinns-verifisering på sentrale kontoer (som f.eks Google-kontoen din).

Og appropos to-trinns-verifisering (og Google), så har NRK Beta konstruert en hendig guide for oppsett av akkurat dette for Google-kontoer. Den finner du her. Jeg anbefaler alle som har en slik konto til å sette opp verifiseringen. For hvis du er som meg, så er dette en konto du ikke har råd til å miste tilgangen til.

For de som lever gjennom sosiale medier som Facebook, kan kanskje denne guiden (også fra NRKbeta) falle mer i smak.

Og til sist, en interessant artikkel om hvorfor personvernet er utfordret av tekonologien allerede nå, og hvordan disse utfordringene bare vil øke med tiden. Regjeringen har forresten også kastet seg med på dagen, og benyttet anledningen til å legge ut informasjon om nye personvern-rettningslinjer som har blitt utarbeidet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *