UX-designer sier du? Hva holder egentlig de på med?

Jeg er heldig som får lov til å være en del av ny og spennende yrkesgruppe som (etter min erfaring) blir mer og mer attraktiv og viktige for ulike bedrifter rundt om i verden. Men jeg har selv opplevd at forståelsen av kompetansen vår ikke er allmennkunnskap helt ennå. Ei heller at vi i det hele tatt er en yrkesgruppe. Og til og med de som vet om oss har ikke nødvendigvis en full forståelse av hva vi kan brukes til.

Som er grunnen til at jeg nå lanserer dette, et (forhåpentligvis) gjentagende innslag her på bloggen der jeg kommer med eksempler på prosjekter som har en sterkt brukersentrert komponent. Og håper at jeg gjennom disse kan vise noe av spennet av sektorer og problemstillinger som kan nyttegjøre seg av en UX-designer eller to.

99% invisible – The Blue Yarn (E30)

Hvordan kan en lengde med blå tråd gjøre et sykehus til et bedre sted for pasientene, og samtidig redusere sykehusets utgifter?

Lytt til episoden her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *